Fietstochten – leuke routes & ideeen

Fietstocht ‘Op Tour met Tuur’                                                                                             

Verhalentocht van 45 km langs en over de grens met België – op eigen gelegenheid te fietsen.

Steenhoven, een klutsje huizen en een prachtige boerderij ergens tussen Oostburg en IJzendijke. Zelden komt er iemand langs, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Ene Tuur komt op zijn tocht door de velden een
prachtige gouden ring tegen. Zijn buurman, de veldwachter, kreeg er lucht van en er ontwikkelen zich mooie taferelen.

Rond dit verhaal is een fietstocht van 45 km gemaakt waarin de avonturen van Tuur en zijn gouden ring fantasievol tot leven komt. De route voert je langs en over de grens, ooit het terrein van smokkel en corruptie. Ideaal voor Tuur dus!

Wil je kennismaken met Tuur en de Veldwachter? Haal dan de pukkel op, volg de aanwijzingen en ga Op tour met Tuur. De smokkeltoer inclusief verhaal, kleine lekkernijen en opdrachten is op te halen bij Bistro De Buut in Schoondijke of Buitengewoon Actief (wel even reserveren) en kost € 7,50 pp.                    
Bistro De Buut 0117 – 22 20 02 of Buitengewoon Actief 06 – 28 27 98 72

‘Trap je Trip’ met een cultureel tintje

Het Klinket & Buitengewoon Actief hebben i.s.m. de musea in West Zeeuws-Vlaanderen een zestal routes uitgestippeld. Deze zijn samengevat in een boekje.
In juli, augustus en september 2021 zijn er 6 donderdagen dat we 1 route in het zonnetje zetten; deze dagen zijn er ook een aantal leuke aanbiedingen. Entree op de route staat vernoemd per route in dit boekje.

Donderdag 22 juli | 5 en 26 augustus | 9, 23 en 30 september 2021

-Op eigen gelegenheid te fietsen op een dag dat het u het beste past.
-De routes zijn gemaakt met de route.nl app. Je kan de route openen op je smartphone. De app is gratis verkrijgbaar via de app store.
-Per route staat het routenummer vernoemd. Via route.nl is de route terug te vinden door het routenummer in te geven. Tevens staat de afstand genoemd en is er een overzicht van de te volgen Fietsknooppunten.
-De routes kunnen ook met de auto gereden worden
-Routeboekje is € 6,00 / stuk

Verkooppunten bij Buitengewoon Actief – Het Klinket – Bistro De Buut
Interesse – stuur een mail

Fietstocht “Bunkeren in West Zeeuws-Vlaanderen”

Fietstocht – vanaf 15 km – leuk voor jong en oud(er)

Onze gids ontmoet jullie om 10:30 uur op het veerplein in Breskens. Samen fietsen langs de kust met zicht op de Westerschelde aan de ene kant en Waterdunen (een uniek natuur project) aan de ‘droge’ kant.
Onderweg verschillende stops met boeiende verhalen over een stukje geschiedenis van wat je ziet. Ook stop je bij de vuurtoren, mooie kreken en de vogeltelpost.

Na 8 km fietsen komen jullie aan bij Speel- en Bunkerpark Groede Podium. Tijd voor een sapje of koffie-to-go. In dit natuurpark komen verhalen van vroeger tot leven. De gids vertelt hoe 250 Duitse militairen tijdens de oorlog op deze plek hebben gewerkt en geleefd. Een aantal bunkers zijn van binnen te bewonderen. Neem een zaklampje mee, want dat maakt de ontdekkingstocht compleet!

Rond 12:30 uur is de rest van de middag vrij in te vullen en krijg je tips voor vervolgroute en een fietskaart met handige fietsknooppunten en themaroutes.  Aansluitend kan je nog ‘bunkeren’  (oftewel lunchen) bij het Hoofdkwartier in Groede Podium.

 • Elke dinsdag in juli en augustus om 10:30 uur
 • Andere dagen in overleg
 • Verzamelen: 10:30 uur voor de trappen bij de ingang van de Westerschelde Ferry – met fiets
 • € 13,50 per persoon, gratis t/m 6 jaar, inclusief koffie-to-go/sapje
 • Optioneel: Fiets / tandem huren vanaf € 10 pp
 • Aanmelden:
  = RESERVEER hier je Fietstocht ‘Bunkeren in West Zeeuws-Vlaanderen
  = Via whatsapp +31 6 28 27 98 72
  = E-mail

Wil je reserveren
of heb je vragen?